Eğitim Detayları

Course Image
Katılımcı : 0

Yer Fıstığı Yetiştiriciliği

Yer Fıstığı Yetiştiriciliği ve Yer Fıstığının Önemi
Yer Fıstığının Türleri, Yer Fıstığının Bitkisel Özellikleri ile İklim ve Toprak İsteği
Yer Fıstığının Ekim Öncesi İşlemleri, Yer Fıstığının Ekimi ve Bakım İşlemleri
Yer Fıstığının Hasat İşlemleri, Kurutulması, Ayıklanması ve Depolanması İşlemleri
Yer Fıstığı Hastalıkları ve Yer Fıstığı Zararlıları

Açıklama

Bu dijital içerik  Halk Eğitimi Merkezleri Bilişim Ağı (HEMBA) üzerinden Genel Müdürlüğümüzce eş zamansız olarak uygulanacaktır.

Programın Amaçları

Kurs programını tamamlayan bireyin;

  1. Yer fıstığının önemini açıklama,
  2. Yer fıstığının türlerini açıklama,
  3. Yer fıstığının bitkisel özelliklerini kavrama,
  4. Yer fıstığının iklim ve toprak isteğini kavrama,
  5. Yer fıstığının ekimi öncesi hazırlıkları açıklama,
  6. Yer fıstığının ekim, bakım işlemlerini sıralama,
  7. Yer fıstığının hasat işlemlerini sıralama,
  8. Yer fıstığının kurutulması, ayıklanması ve depolanması hakkında bilgi sahibi olma,
  9. Yer fıstığının hastalıkları ve zararlıları hakkında bilgi sahibi olma becerilerini kazanması amaçlanmaktadır.

Programa Giriş Koşulları

  1. e - Devlet’e erişimi olan tüm bireyler.
  2. İş Sağlığı ve Güvenliği Kurs Programını (Uzaktan Eğitim Eş Zamansız) tamamlamış olmak.